17.3. Dom krajanov Skorba – Prleški kabaret Kisla žüpa, ob 19:00

10.00 

LOKACIJA: Dom krajanov Skorba, 2288 Hajdina
DATUM IN URA: 17.3. ob 19:00

Prleški kabaret Kisla žüpa je dogodek smeha in življenjskih resnic, odlične glasbe, prleške kulinarike in vina, v izvedbi kantavtorja Tadeja Vesenjaka in poeta Marka Kočarja.

Opis

KATEGORIJA: Zabavni glasbeni večer
TRAJANJE: 1h 30 min
NASTOPAJOČI: Tadej Vesenjak in Marko Kočar

Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja “izvaža” v svet je kriva, da so Prlekijo poimenovali “slovenske Atene”, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine.

“KISLA ŽÜPA” je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakega nekaj!

Tadej Vesenjak:

Šetkratni nagrajenec kantavtorskega festivala, KantFEST v Rušah, redni udeleženec festivala LENT, dvakrat nastopil na večeru šansona »La vie en rose«, nagrada za najboljše besedilo na festivalu Pesmi o vinu v Ormožu (2009) za pesem »Ostani še malo«, gost Jureta Longyke v oddaji Izštekani.

Marko Kočar

Izhaja iz glasbene rodbine. Kot otrok je Marko poskušal peti v šolskem zboru, a so ga kmalu odslovili zaradi pomanjkanja posluha. Leta 1998 je izdal zbirko prleških pesmi Železni vrelec, leta 2003 drugo zbirko Kisla žüpa, leta 2008 pa sta izšli še Severno od Kokolajnščaka in Venkraj: radio sen si navrja te pa sen se polek drja. Verjame, da bo s hudomušnimi pesmimi v domačem jeziku dal svojim rojakom najdragocenejše – dobro voljo. Leta 2002 je na ptujskem festivalu prejel prvo nagrado za besedilo Babičin vrt. Je avtor uradne himne Maratona treh src v Radencih in himne vojaške garnizije v Murski Soboti. Leta 2000 je postal član Društva pesnikov slovenske zabavne glasbe.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.