1.) Zapornik št. 3.2.3.

Kategorija: monokomedija

Trajanje: 80 min

Igra: Domen Valič

Avtor: Matej Mijatović

Dramaturginja: Nina Šorak

OPIS: V monokomediji Zapornik št. 3.2.3. predstavlja Alojzij Šušteršič, neprilagojen posameznik, ki za družbo ne mara dosti, a ta za njega še manj, kako si je življenje zrežiral po svoji volji. Pripoved duhovito pelje čez otroštvo, najstniška leta in rano mladost, v kateri je deško dvorišče zamenjal s socialnimi uradi, diskoteke in »teena gersko« rajanje pa z zaporom. Tako izoblikuje svojstven čut za pravičnost, ki po potrebi opravičuje sredstva, in življenjski moto »Mene, ne bo noben jebal«, s katerim se prebija in jadra čez vse mogoče in nemogoče avanture.

2.) Ničesar ne obžalujem

Kategorija: monoigra

Trajanje: 50 min

Igra: Metka Pavšič

Avtor: Vinko Möderndorfer

Produkcija: AGRFT, študijski program oblike govora

Tehnična sodelavka: Ema Brelih

Predstava je ganljiva, s humorjem in petjem obarvana monoigra avtorja Vinka Möderndorferja. Lik mlade pevke, učiteljice, prodajalke na tržnici, ločenke, poslovne ženske, čistilke, priseljenke … sedem žensk, ena Metka. Pred nami je ŽENSKA. ŽENSKA, ki ji avtor ne da imena, je lahko katerakoli ženska našega časa, ki se je znašla v skrajni situaciji. ŽENSKA, ki je zaprta v sobi za zaslišanje policijske postaje, ki je razosebljena, še celo kostim je tak, da spretno zakriva njene ženske atribute.

Zasliševalci jo opazujejo skozi okno in želijo izvedeti kaj ima skrito pod plaščem, kaj je ukradla.

ŽENSKA na koncu pove, da je Edit Piaf. Ime slavne pevke je tudi eden izmed klišejev za dobro pevko. Sporoča, da je v vsaki ženski nekaj, kar si želi zapeti izjemno pesem.

Na koncu ženska razkrije svojo resnično zgodbo, skrivnost ukradenega predmeta.

3.) Striptiz

Kategorija: komedija

Trajanje: 65 min

Igra: Matjaž Javšnik

OPIS: Matjaž Javšnik se v Striptizu sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe – politike. Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem, temveč kar v svetovnem merilu. Da to drži, se lahko prepričate sami – pridite, da ne boste »favš« tistim, ki se bodo nasmejali do solz.

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE IN HIGIENO TELESA TER DUHA PRIPOROČA OGLED PREDSTAVE ZA KREPITEV TREBUŠNIH MIŠIC, RAZGIBANJE LEVE IN DESNE HEMISFERE IN PREPREČEVANJE ZAVISTI. OGLED PREDSTAVE JE DRUŽBENA ODGOVORNOST!

4.) Brez cenzure

Kategorija: komedija

Trajanje: 70 min

Igra: Jasna Kuljaj

Avtor: Matej Mijatović

OPIS: Jasna Kuljaj se v komediji BREZ CENZURE podaja na gledališke odre. Tokrat se bo s svojo neposrednostjo, pronicljivostjo in dobršno mero samoironije lotila kar sama sebe. Na krožniku in s kozarcem cvička vam bo servirala vse, kar je, in česar ni počela na slovenski sceni, zakaj Slovenke padajo na južnjake in vse seksualne tabuje, o katerih – tudi za štirimi stenami –  raje samo šepetamo. V predstavi BREZ CENZURE vas čaka še marsikaj, predvsem pa dobra ura še boljšega smeha.

PREDSTAVA NI PRIMERNA  ZA MLADOSTNIKE. PRED OGLEDOM  SE POSVETUJTE S KARDIOLOGOM  IN ŽIVLJENJSKIM SOPOTNIKOM.

5.)  Ljubezenski oglas

Kategorija: komedija

Trajanje: 75 min

Igra: Vesna Anđelković

Po velikem hitu – komediji Ljubezen na leskovaški način – se igralka Vesna Anđelković pojavlja na odru z novo hit komedijo Ljubezenski oglas. Predstava, ki vas bo nasmejala do solz! Predstava, ki je ogledalo številnih nerodnih situacij v ljubezni, spoznavanju in iskanju »dlake v jajcu« pri življenjskih odločitvah. Zorka išče moškega svojega življenja in ker je »dol« vse zanič, se Zorka odloči priti v Slovenijo … Kako se znajde, kaj vse je drugače, kaj preživlja, kaj se ji bo zgodilo … koga in kakšne moške bo spoznala, bomo skupaj z igralko doživeli v novi komediji. Preživeli bomo žensko usodo, polno ljudskih pogovorov, nasvetov in življenjskih zaključkov, ki se jih bomo še dolgo spominjali! Komični lik Zorka, oz. igralka Vesna Anđelković nam bo v gledališki predstavi prikazala večno zanimive žensko-moške odnose na komičen način.

6.) Prleški kabaret Kisla žüpa

Kategorija: kabaret, satira

Trajanje: 60–90 min

Nastopajoča: Tadej Vesenjak in Marko Kočar

Prleški kabaret Kisla žüpa je dogodek smeha in življenjskih resnic, odlične glasbe,  prleške kulinarike in vina, v izvedbi kantavtorja Tadeja Vesenjaka in poeta Marka Kočarja. Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja »izvaža« v svet, je kriva, da so Prlekijo poimenovali »slovenske Atene«, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine. »KISLA ŽÜPA« je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja, na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakogar nekaj!

7.) Ob letu osorej

Kategorija: komedija

Trajanje: 90 min

Nastopajoči: Monika Jekler in Janez Vencelj

Režija: Milan Golob

Izvirni naslov: Same Time, Next Year

Nekatere ljubezni se rode nepričakovano in trajajo celo življenje. Doris in George se po naključju srečata leta 1951 v majhnem motelu na kalifornijski obali. Oba sta poročena in imata otroke, kljub temu pa med njima zagori strast, ki ju vsako leto ob istem času pripelje na isto mesto. V avanturi, ki iz ene noči preraste v 25 let –

25 vikendov, spoznavata, kako daleč in do kakšnega konca sta pripravljena iti zaradi ljubezni. Ob letu osorej je na vrhu gledaliških uspešnic od leta 1975 pa do danes. Razlog ni samo v obilici komičnih situacij. Glavni čar je v iskrenosti, ki jo ponuja gledalcem, ko spregovori o kočljivih vprašanjih medsebojnih odnosov, ki so bili aktualni tako v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, kot so danes, dobrih štirideset let kasneje, vprašanja ljubezni, zvestobe, življenjskih vlog, učenja in staranja. Toliko bolj, ker je današnji čas zrasel iz korenitih sprememb, ki so se dogajale prav v prvih desetletjih po drugi svetovni vojni, ko so v zahodni družbi tradicionalni odnosi patriarhalne družbe odstopili prostor emancipaciji.

8.) Razočarana gospodinja pri seksologu

Kategorija: satirična komedija

Trajanje: 90 min

Igrata: Roman Vodeb in  Uršula Soban

Avtor: Roman Vodeb

Opomba: predstava je namenjena odraslemu občinstvu 18+

V »Razočarani gospodinji pri seksologu« poskuša na prikupen način narediti vtis Liza Kurtz Potrebuješ. Lik »razočarane gospodinje« je feminilen, torej dokaj normalen, tradicionalen –

seksolog Sigman Frojdeb v njej zaznava izrazito, torej že kar nimfomansko (seksualno) željo »po organu, ki njej na telesu manjka«.

Problem mnogih novodobnih razočaranih gospodinj je, da nimajo ob sebi normalnih moških, mož oziroma partnerjev. Liza je poročena z (že enkrat ločenim) 15 let starejšim moškim, ki jo –  seveda – čustveno in seksualno – zanemarja (ker ima ljubico). Ona pa se (seveda) tudi (revanšistično) »spogleduje« z raznimi moškimi, si želi ljubimca – in ga tudi že ima. Izvirnost in atrakcija igre »Razočarana gospodinja pri seksologu« je v poučnosti, kot se za Vodeba spodobi. Kot zanimivost naj še namignemo, da Frojdeb, torej Vodeb, Lizo tudi hipnotizira – in to resnično … no, tudi zapleše z njo – zaradi testiranja njeno ženskost!

9.) Lepotica in psihoanalitična zver

Kategorija: satirična komedija

Trajanje: 90 min

Igrata: Roman Vodeb in Monika Jekler

Avtor: Roman Vodeb

Opomba: predstava je namenjena odraslemu občinstvu 18+

Zdaj že kultna, satirična duo-tragikomedija samo za odrasle (18+), ki jo je na 80 ponovitvah videlo prek 12.000 gledalcev. Razvpiti slovenski psihoanalitik Roman Vodeb z zabavno, poučno in hkrati provokativno odrsko predstavo – duokomedijo –  kot je na slovenskih odrih še ni bilo in je ne bo niti v prihodnje – razen, če se sam Slavoj Žižek odloči in se prepusti gledališčnikom na upo/zlo/rabo ali pa, da kdo odrsko uprizori pokojnega dr. Ruglja in njegove seksološke delavnice. Lepotica in psihoanalitična zver je Vodebov poskus, da bi ljudem razložil, kako pomembno je, da ima hčera harmonijo z očetom. Predstava, na kateri bi se znali nasmejati do solz, včasih zardeti in se marsikaj naučiti.

10.) Najstnica Neja

Kategorija: interaktivna predstava za mlade od 13. do 18. leta starosti

Trajanje: 65 min

Igra: Nika Manevski

Režija: Peter Petkovšek

Scenarij: Tina Vrhunc

Predstava, v kateri mlada igralca (Nika Manevski in David Čeh) spregovorita o načrtih za prihodnost, spolni identiteti, prvem zmenku, prvem seksu … o težavah in zadregah mladostnikov, ljubezni, zaljubljenosti in spolnosti. Interaktivna predstava, v kateri sodeluje tudi prisotno mlado občinstvo. V vlogi najstnice Neje se pojavlja mlada igralka, najstniška ikona Nika Manevski (dobitnica Viktorja za najbolj obetavno mlado igralko: film Gremo mi po svoje, Na terapiji).