Zapornik št. 3.2.3.

V monokomediji Zapornik št. 3.2.3. predstavlja Alojzij Šušteršič, neprilagojen posameznik, ki za družbo ne mara dosti, a ta za njega še manj, kako si je življenje zrežiral po svoji volji. Pripoved duhovito pelje čez otroštvo, najstniška leta in rano mladost, v kateri je deško dvorišče zamenjal s socialnimi uradi, diskoteke in »teena gersko« rajanje pa z zaporom. Tako izoblikuje svojstven čut za pravičnost, ki po potrebi opravičuje sredstva, in življenjski moto »Mene, ne bo noben jebal«, s katerim se prebija in jadra čez vse mogoče in nemogoče avanture.

Več o predstavi

Ničesar ne obžalujem

Predstava je ganljiva, s humorjem in petjem obarvana monoigra avtorja Vinka Möderndorferja. Lik mlade pevke, učiteljice, prodajalke na tržnici, ločenke, poslovne ženske, čistilke, priseljenke – sedem žensk, ena Metka. Pred nami je ŽENSKA. ŽENSKA, ki ji avtor ne da imena, je lahko katerakoli ženska našega časa, ki se je znašla v skrajni situaciji. ŽENSKA, ki je zaprta v sobi za zaslišanje policijske postaje, ki je razosebljena, še celo kostim je tak, da spretno zakriva njene ženske atribute.

Več o predstavi

 

Striptiz

Matjaž Javšnik se v Striptizu sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe – politike. Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem, temveč kar v svetovnem merilu. Da to drži, se lahko prepričate sami – pridite, da ne boste »favš« tistim, ki se bodo nasmejali do solz.

Več o predstavi

Borka

Jasna Kuljaj se v komediji BORKA podaja na gledališke odre. Tokrat se bo s svojo neposrednostjo, pronicljivostjo in dobršno mero samoironije lotila kar sama sebe. Na krožniku in s kozarcem cvička vam bo servirala vse, kar je, in česar ni počela na slovenski sceni, zakaj Slovenke padajo na južnjake in vse seksualne tabuje, o katerih – tudi za štirimi stenami –  raje samo šepetamo. V predstavi BORKA vas čaka še marsikaj, predvsem pa dobra ura še boljšega smeha.

Več o predstavi

Ljubezenski oglas

Po velikem hitu – komediji Ljubezen na leskovaški način – se igralka Vesna Anđelković pojavlja na odru z novo hit komedijo Ljubezenski oglas. Predstava, ki vas bo nasmejala do solz! Predstava, ki je ogledalo številnih nerodnih situacij v ljubezni, spoznavanju in iskanju »dlake v jajcu« pri življenjskih odločitvah. Zorka išče moškega svojega življenja in ker je »dol« vse zanič, se Zorka odloči priti v Slovenijo. Kako se znajde, kaj vse je drugače, kaj preživlja, kaj se ji bo zgodilo, koga in kakšne moške bo spoznala, bomo skupaj z igralko doživeli v novi komediji. Preživeli bomo žensko usodo, polno ljudskih pogovorov, nasvetov in življenjskih zaključkov, ki se jih bomo še dolgo spominjali! Komični lik Zorka, oz. igralka Vesna Anđelković nam bo v gledališki predstavi prikazala večno zanimive žensko-moške odnose na komičen način.

Več o predstavi

Prleški kabaret Kisla žüpa

Prleški kabaret Kisla žüpa je dogodek smeha in življenjskih resnic, odlične glasbe,  prleške kulinarike in vina, v izvedbi kantavtorja Tadeja Vesenjaka in poeta Marka Kočarja. Prlek je človek zemlje, nasmejan, hudomušen in melanholičen. Zaljubljen v svoje gorice in ljudi. Zdrava kmečka pamet, ki jo Prlekija že stoletja »izvaža« v svet, je kriva, da so Prlekijo poimenovali »slovenske Atene«, saj so mnogi Prleki našli svoje mesto med največjimi osebnostmi slovenske in svetovne zgodovine. »KISLA ŽÜPA« je prleški kabaret. Kalejdoskop besed, pesmi in okusov. Dogodek smeha in resnice, ja, na trenutke tudi otožnosti in nejevolje, ker živimo prekratko, da bi se pretvarjali. Vse skupaj pa podprto z domačim krühom, zablom, lükom in zalito s kupico vina. Za vsakogar nekaj!

Več o predstavi

 

Ob letu osorej

Nekatere ljubezni se rode nepričakovano in trajajo celo življenje. Doris in George se po naključju srečata leta 1951 v majhnem motelu na kalifornijski obali. Oba sta poročena in imata otroke, kljub temu pa med njima zagori strast, ki ju vsako leto ob istem času pripelje na isto mesto. V avanturi, ki iz ene noči preraste v 25 let –

Več o predstavi

Razočarana gospodinja pri seksologu

V »Razočarani gospodinji pri seksologu« poskuša na prikupen način narediti vtis Liza Kurtz Potrebuješ. Lik »razočarane gospodinje« je feminilen, torej dokaj normalen, tradicionalen – seksolog Sigman Frojdeb v njej zaznava izrazito, torej že kar nimfomansko (seksualno) željo »po organu, ki njej na telesu manjka«.

Več o predstavi

Lepotica in psihoanalitična zver

Zdaj že kultna, satirična duo-tragikomedija samo za odrasle (18+), ki jo je na 80 ponovitvah videlo prek 12.000 gledalcev. Razvpiti slovenski psihoanalitik Roman Vodeb z zabavno, poučno in hkrati provokativno odrsko predstavo – duokomedijo –  kot je na slovenskih odrih še ni bilo in je ne bo niti v prihodnje – razen, če se sam Slavoj Žižek odloči in se prepusti gledališčnikom na upo/zlo/rabo ali pa, da kdo odrsko uprizori pokojnega dr. Ruglja in njegove seksološke delavnice. Lepotica in psihoanalitična zver je Vodebov poskus, da bi ljudem razložil, kako pomembno je, da ima hčera harmonijo z očetom. Predstava, na kateri bi se znali nasmejati do solz, včasih zardeti in se marsikaj naučiti.

Več o predstavi

Najstnica Neja

Predstava, v kateri mlada igralca (Nika Manevski in David Čeh) spregovorita o načrtih za prihodnost, spolni identiteti, prvem zmenku, prvem seksu, o težavah in zadregah mladostnikov, ljubezni, zaljubljenosti in spolnosti. Interaktivna predstava, v kateri sodeluje tudi prisotno mlado občinstvo. V vlogi najstnice Neje se pojavlja mlada igralka, najstniška ikona Nika Manevski (dobitnica Viktorja za najbolj obetavno mlado igralko: film Gremo mi po svoje, Na terapiji).

Več o predstavi