Čefurji Raus! – Aleksandar Rajaković

Avtor romana: Goran Vojnović
Dramatizacija in režija: Marko Bulc
Igra: Aleksandar Rajaković – Sale
Glasba (intro/outro): Zlatan Čordić – Zlatko
Produkcija: Dejmo stisnt teater, Glej in No History
Trajanje: 75 minut
FB: https://www.facebook.com/cefurji.raus.monocomedy

Opis

Na odre se vrača gledališka uspešnica Čefurji Raus!

Predstava Čefurji raus! je neverjetna uspešnica – prejela je izjemne strokovne kritike, požela ovacije občinstva in doživela več kot 300 ponovitev! Če je še niste videli, zamujate eno najuspešnejših slovenskih predstav vseh časov! Da o vrhunski zabavi ne govorimo.

Marko Đorđić je čefur. Je sin priseljencev iz Bosne, ki sproščeno, brez dlake na jeziku pripoveduje o življenju na Fužinah, o težavah doma, v šoli, košarkarskem klubu, problemih z drogami, policijo in še mnogih drugih.

Predstavo Čefurji raus!, po uspešnici Gorana Vojnovića, odlikuje živa in aktualna govorica mladih čefurjev – čefurščina. Besedilo je svojevrstna mešanica slovenščine, jezikov bivše Jugoslavije in pouličnega slenga. Središče gledališke predstave zaseda samostojni pripovedovalec, ki je humoren opisovalec dogodkov in hkrati vešč kritik, saj z ostrimi refleksijami razkriva življenje manjšinskega prebivalstva države ter odkriva stične točke in razkole med večinskim slovenskim prebivalstvom in čefurji.

” … Čefurji so opasni. Slovenci so prpice. Slovenci majo za sabo policijo pa zakone pa državo pa vse. Čefurji pa nimajo nobenga … ” (iz predstave Čefurji raus!)

Datumi in lokacije predstav